Side colon

Проба тест, test...

DevitatwaДиди Богоева (саняси Деви Татва)
1970 - 2015

Не стойте край надгробния ми камък, не ридайте.
Мен там ме няма, аз не съм заспал.
Аз съм в хилядите ветрове в единна цялост.
Аз съм диамантеният блясък на снежец.
Аз съм слънцето, огряло, жито зряло.
Аз съм нежен, кротък, есенен дъждец.
Не стойте край надгробния ми камък, не ридайте.
Мен там ме няма, аз не съм умрял!
                   Мери Елизабет Фрай

Диди е основател на студио Йога Даршан. Преди беше в студиото само в определени часове, сега е там постоянно.
Мир на праха й.

 

RamchandraИво Богоев (Джигясу Рамчандра)

С йога се занимавам отдавна. Много пъти прекъсвах и започвах отново редовните си занимания, докато се убедя, че се чуствам по-добре, когато практикувам. Разбрах още, че се напредва бавно и последователно, стъпка по стъпка. През 2012 г. "случайно" попаднах на курс за йога инструктори, основно ниво, в ашрама в Атина, под ръководството на Свами Шивамурти. В началото на курса бях много подтиснат и депресиран, но само за два месеца видях промяна в себе си, физическа и ментална. Решихме с жена ми да прекараме повече време на това "магическо" място и заминахме за година и половина, заедно със 7 годишният ни син. Имаше големи ползи за всички. Аз се заредих с огромен оптимизъм, свикнах да разчитам на себе си. Благодарен съм на съдбата, че ме срещна със учителите в Сатянанда йога.

 

SavicalpaСветла Георгиева (Джигясу Савикалпа)

"Йога не е древен мит, потънал в забвение. Това е най-ценното наследство на съвремието. Тя е основната потребност на днешния ден и културата на утрешния." Свами Сатянанда Сарасвати

Много е писано и ще се пише за йога, но в тези думи е събрано най-важното. От 17 години се занимавам с йога и през това време съм се убеждавала многократно в това, че тя действа. И може би тази увереност ме кара да продължавам. Трудно ми е да изразя какво точно за мен е йога. Това е нещо много свидно и дори интимно. Нещо което ми е помогнало да се опозная и ми помага да разбирам човека до мен. Нещо което ми дава отговори на много въпроси и за което мога да кажа, че е от най-важните неща в живота ми . Осъзнавам, как с достойнство и гордост заявявам, че йога е моят избор.

"Сатянанда йога" една прекрасна традиция, която е съчетала вековна мъдрост и новаторски дух. Това е нещо, което искам да споделя с повече хора.

 

SumitraАнна Григорова (Саняси Сумитрананда)

С йога се срещнах относително късно, затова пък бързо тя се превърна в мой начин на живот. Имах щастието да попадна на учители, които изградиха солидна основа, обогатяваха вече наученото и непрекъснато ме вдъхновяваха да вървя напред.
В Сатянанда ашрам, Гърция, където имах щастието да прекарам осем години, под ръководството на Свами Шивамурти Сарасвати и висококвалифицирани учители, започнах обучението си като инструктор в традицията на Сатянанда йога. Това е процес на непрекъснато търсене и усъвършенстване, в който научаваш много, както за науката йога, така и за себе си.
За мен да преподавам по системата на Сатянанда йога е възможност да споделям едно учение, което, ако се практикува системно, оказва благотворно влияние на всички аспекти на личността, придава по-дълбок смисъл и подобрява качеството на живота-прави го по-щастлив и пълноценен.